Ohuthie kuntotutkimuksissa

Ohuthienäytteen mikroskooppinen analysointi antaa arvokasta tietoa betonin kunnosta.

Betonin kuntotutkimuksiin liittyvät mikrorakennetutkimukset tehdään laboratorioissamme ohuthiemenetelmällä. Ohuthie on erikoislaboratoriossa timanttihionnalla aikaansaatava, noin 0,025 mm:n paksuinen näyteleike kiviainespohjaisesta materiaalista. Pisimmillään ohuthie voi olla 100 mm pituinen, jolloin se yltää esimerkiksi parvekekaiteen läpi, jolloin samaan näytteeseen saadaan rakenteen sisä- ja ulkopinnat. Ohuthie tutkitaan mikroskoopilla polarisoidussa valossa. Näytteeseen on imeytetty fluoresoivaa väriainetta, jolloin kaikki betonissa olevat vauriot paljastuvat.

Ohuthienäytteen mikroskooppinen analysointi antaa korvaamattoman määrän tietoa betonin kunnosta, turvallisuusriskeistä ja vaurioiden syistä. Ilman riittävän laajaa mikrorakennetutkimusta oikeanlaisten korjaustoimenpiteiden suunnittelu ja toteutus on arpapeliä.

Betonirakenteiden kuntotutkimuksiin liittyvien ohuthieanalyysien edelläkävijä

Toimme vuonna 2001 ensimmäisenä markkinoille syvälle ulottuvat 75 mm:n pituiset ohuthieet perinteisten 48 – 55 mm:n ohuthieiden sijaan. Se ei ollut kuitenkaan riittävä kaikkiin tarkoituksiin. Tällä hetkellä valmistamamme ohuthie voi pisimmillään olla jopa 100 mm:n pituinen, jolloin se yltää läpi koko julkisivun ulkokuoren tai parvekekaiteen. Keskustelemme mielellämme kanssasi yrityksesi tarpeista betonitutkimuksiin liittyen. Meistä saat kokeneen kumppanin, kun betonin laatua ja kestävyyttä on tutkittava pintaa syvemmältä.

Kuva: Pitkiä (75 mm) ohuthienäytteitä erilaisista julkisivuista.

Kuva: Kuntotutkimuksessa tarkastus ulottuu useimmiten  läpi koko ulkokuoren 75 mm pitkällä ohuthieellä.

Mikrorakennetutkimusten asiantuntija

Kanssamme varmistat, että betonirakenteiden kuntotutkimus ja siihen liittyvät betoninäytteiden mikrorakenne- ja muut tutkimukset tulevat tehdyiksi pitkän kokemuksen mukanaan tuomalla asiantuntemuksella. Pyrimme olemaan betonitestausten kehityksen eturintamassa.